Sakarya'da Muhteşem Kutlu Doğum Özel Programı‏

Sakarya Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında organize edilen "Kur’an Ziyafeti ve Tasavvuf Musikisi Konseri” Programı 14 Nisan Pazar günü saat: 20.30'da Kapalı Spor Salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda Açılış Kur'an-ı Kerim'ini 2011 yılı Dünya Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma 2.si Hendek Merkez Büyük Camii Müezzini Hafız Recep YASAN okudu. Sakarya Müftüsü İlyas SERENLİ'nin açılış konuşmasının ardından programda Sakarya Valisi Mustafa BÜYÜK, Kapalı Spor Salonu’nun tamamını dolduran katılımcılara hitaben bir selamlama konuşması yaptı.

Gerçekleştirilen Program’da, Şef Habil ÖNDEŞ’in önderliğindeki Tasavvuf Musikisi Korosu’nun icra ettikleri Tasavvuf Musikisi Konseri programa katılanlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

Daha sonra ise İstanbul Fatih Camii Baş İmam Hatibi Hafız Osman ŞAHİN, 2000 yılı Türkiye Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma 1.si Mecidiyeköy Merkez Camii Baş İmam Hatibi Hafız Ali DERMAN ve 2004 yılı Dünya Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma 1.si Haseki Eğitim Merkezi Kıraat Bölümü Kursiyeri Hafız Mustafa KIZILCAOĞLU’nun tilavet ettikleri Kur’an Ziyafeti; Sevgili Peygamberimiz (Sas)’in Kutlu Doğumunun 1442. Yıldönümünü idrak etmek için salonun tamamını dolduran davetlileri mest etti.

2013 Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında Liseler arası Kompozisyon ve Kur’an Kursu Öğrencileri ve İmam Hatip Liseleri arası ‘‘Kırk Hadis ve Meali Ezberleme’’ yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerini Sakarya Valisi Mustafa BÜYÜK, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki TOÇOĞLU ile Sakarya Müftüsü İlyas SERENLİ verdi.

Ayrıca Kutlu Doğum Programı’na katılan misafirlere hediye olarak, Sakarya Müftülüğü tarafından 2013 Kutlu Doğuma özel olarak hazırlanan “İnsan Onuru Mukaddestir” Hadis Kitapçığı ve gül takdimi yapıldı.

Sakarya Müftülüğü'nün ev sahipliğinde muhteşem bir organizasyonla gerçekleştirilen Kur’an Ziyafeti ve Tasavvuf Musikisi Konseri’ne Sakarya Valisi Mustafa BÜYÜK, Sakarya Vali Yardımcıları Hikmet DİNÇ ve Recep UZAL, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki TOÇOĞLU, Adapazarı Kaymakamı Dr. İsmail GÜNDÜZ, Akparti Sakarya İl Başkanı Recep UNCUOĞLU, Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa AKTAŞ, Sakarya Müftüsü İlyas SERENLİ, Sakarya Defterdarı Ali SORMAZ, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin YORULMAZ, SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet GÜNAY, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf ALEMDAR, Adapazarı Milli Eğitim Müdürü Ziya CEVHERLİ, Akparti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa AK, İlçe Müftüleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Yöneticileri, Daire Müdürleri, Din Görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.