Farklı Bir Kutlama: Sakarya Müftülüğü Emekli Görevlileri Unutmadı‏

2013 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri kapsamında Sakarya Müftülüğü tarafından, Sakarya genelinde görev yapmış olan veya Sakarya’da oturan Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalıştıktan sonra emekli olan Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli personeline yönelik organize edilen “Emekli Görevliler Buluşma Programı” Adapazarı İmren Izgara Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sakarya Müftülüğü’nün, Sakarya ve çevresinde ikamet eden 400’ün üzerinde Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli Personelini bir araya getirip buluşturduğu “Emekli Personel Buluşma Programı”, Adapazarı Orhan Camii Emekli İ.H. Talip BOZKAYA’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ev sahipliğini Sakarya İl Müftülüğü’nün yaptığı programda, açılış konuşmasını yapan Sakarya Müftüsü İlyas SERENLİ konuşmasında;Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesiyle, Sakarya genelinde görev yapmış olan ve Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalıştıktan sonra emekli olan Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli Görevlilerimizi bir araya getirip buluşturmaktan ve Sakarya Müftülüğü ailesi olarak ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, programa katılan herkese teşekkür etti. Sakarya Müftüsü İlyas SERENLİ, ‘Cami – Kadın ve Aile temasıyla kutlanmakta olan Camiler Din Görevliler Haftasının ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam Âlemi için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.’ duasıyla konuşmasını tamamladı.

Programda Sakarya Valisi Mustafa BÜYÜK de bir konuşma yaparak, böyle bir güzide toplulukla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gerçekleştirilen Programda; emekli müezzin kayyımlar adına emekli Adapazarı Şerefiye Camii müezzin kayyımı Ahmet SERT, emekli imam hatipler adına emekli Adapazarı Tümen Camii İ.H. Mustafa KALAYCI, emekli vaizler adına emekli vaiz İsmail BAŞKAVAK ve emekli müftüler adına emekli müftü Şükrü ŞÜKÜR duygu ve düşüncelerini dile getirdikleri birer konuşma yaptılar.

Son olarak kürsüye gelen Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Rıdvan ÇAKIR; takdire şayan bir vefa örneği göstererek ‘Emekli Görevliler Buluşma Programı’nın ikincisini organize eden Sakarya Müftülüğü ailesine teşekkür ederek, Sakarya Müftüsü İlyas SERENLİ’nin şahsında tüm Sakarya Müftülüğü personelini kutladı.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen ve Sakarya Müftüsü İlyas SERENLİ’nin davetlilerle bizzat ilgilendiği program, emekli müftülerden Gaffar TETİK’in yaptığı dua ile son buldu.

Uzun yıllar Din-i Mübin-i İslam’a hizmet etmiş olan 107 yaşındaki Hafız Hasan IŞIK Hoca’nın da ağırlandığı Programa; Sakarya Valisi Mustafa BÜYÜK, Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Rıdvan ÇAKIR, Sakarya Müftüsü İlyas SERENLİ, Büyükşehir Belediye Başkan V. Fevzi KILIÇ, İl Müftü Yardımcıları Yusuf AKKUŞ, Nejdet ARMAN ve Muhammed SUİÇMEZ ile 16 İlçe Müftüsünün yanı sıra Emekli İlçe Müftüleri, Vaizler, Şube Müdürleri, Uzmanlar, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve diğer emekliler ile Sakarya’da faaliyet gösteren Din Görevlileri Dernek Temsilcileri katıldı.